Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

Românii in top: aduc 6,4 MILIARDE € pe an economiei italiene, o resursa pentru Italia

România cunoaște, în ultimii 20 de ani, o depopulare masivă. Una din cauzele acestei stări de fapt o constituie plecarea din țară a milioane de români. După cum este documentat, majoritatea românilor a plecat spre Italia și Spania, țări cu care împărțim o moștenire culturală comună, unde se comunică într-o limbă asemănătoare cu româna.
Că efectul plecării din țară al acestor oameni este catastrofal pentru viitorul României este demonstrat și de ultima statistică publicată de cotidianul italian La Repubblica, care-i numește pe străinii din peninsulă drept “O resursă pentru Italia”.
Conform studiului, românii sunt grupul etnic de la care statul italian încasează cel mai mult. Suma vărsată de compatrioții noștri către Italia este de 6,4 miliarde de euro. La mare distanță în urma românilor se găsesc albanezii și marocanii, cu 3,1 și respectiv 2,4 miliarde de euro.
tabel
Și asta nu este totul. Moldovenii, respectiv cetățenii republicii Moldova, contribuie și ei cu “doar” 934 de milioane de euro. Conform sursei citate, contribuția moldovenilor a înregistrat cea mai mare creștere din ultimul an, după chinezi.
Studiul a fost realizat de Fundația Moressa, cea care a consultat documentele fiscului italian. În total, străinii varsă 45 de miliarde de euro, anual, economiei Italiei.
Sursa Active news (citeste mai mult…)

Il tesoro degli stranieri d’Italia: pagano tasse per 45 miliardi. “Una risorsa per il paese”

A mappare le dichiarazioni dei redditi 2014 dei nati all’estero è la fondazione Leone Moressa. I risultati? I contribuenti immigrati rappresentano oggi l’8,6% del totale e dichiarano 45,6 miliardi di euro. In testa ci sono i romeni (con oltre 6,4 miliardi), seguiti da albanesi (3,2), svizzeri (2,8) e marocchini (2,4). Le donne sono meno della metà: 43,9% (rispetto al 48% delle italiane), visto la presenza di molte straniere inattive. Per alcune nazionalità dell’Est Europa, impiegate prevalentemente come colf e badanti, si raggiungono invece percentuali ben più alte: è il caso dell’Ucraina (le donne contribuenti sono il 75,9%) e della Moldavia (60,7%). Non è tutto. Nonostante la crisi, i redditi dichiarati dai nati all’estero sono aumentati dell’1,8% nell’ultimo anno. Il record di crescita? Quello dei cinesi (più 8%) e moldavi (più 7,3%).

Fonte “La  Repubblica” (leggi di più)

Rispondi

Effettua il login con uno di questi metodi per inviare il tuo commento:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: