Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

“Grupul de prietenie cu România din Parlamentul italian este foarte important. Italia nu pune beţe în roate, ci ne susţine!” @Timp romanesc

Președintele Asociaţiei Femeilor românce din Italia – ADRI, Silvia Dumitrache, consideră că înființarea unui grup de prietenie între România şi Italia în Parlamentul de la Roma este foarte importantă pentru comunitatea românească: “Românii vor înţelege cât este de importantă şi necesară prezenţa lor şi activarea lor alegerile administrative. Suntem atât de mulţi în Italia! Românii îşi pot alege un consilier municipal în zonele mai mici şi acest lucru este mai mult decât am putut spera vreodată. Trebuie să avem atitudine şi să fim conştienţi că de noi depinde, iar Italia nu pune beţe în roate, ci ne susţine”.

silvia-dumitrache-340x400

Silvia Dumitrache a detaliat pentru www.timpromanesc.ro ideea înfinţării acestui grup parlamentar de prietenie cu România: “Pe 8 martie, anul acesta, am participat alături de ambasadorul României în Republica Italiană, Dana-Manuela Constantinescu, la un seminar organizat la Santadi (provincia Carbonia-Iglesias) pe tema statutului asistentelor familiale românce. Cu această ocazie l-am întâlnit pe domnul  Emanuele Cani, deputat PD în Parlamentul din Italia, cu care am vorbit despre grupul Amici della Romania, care s-a înfiinţat, pe hârtie, în septembrie 2014, însă nu a fost activat”.

Un beneficiu al constituirii acestui grup parlamentar care să abordeaze situaţia românilor în Italia ar putea fi eliminarea înscrierilor pe liste a celor care vor să îşi exercite dreptul la vot: “ ar fi mult mai bine ca românii să nu mai trebuie să se înscrie pe liste atunci când merg la primării ca să poată vota, ci aceste liste trebuie să se creeze automat, din momentul în care ridici cartea de identitate. Acest lucru ar uşura şi ar normaliza implicarea românilor în viaţa socio-politică în Italia”, a explicat Silvia Dumitrache.

Deputatul italian Emanuele Cani declara luna trecută în presa italiană că ar fi oportun să se stabilească un intergrup parlamentar care să analizeze integrarea românilor în Italia: “Am avut deja un schimb de opinii cu privire la această chestiune, cu ambasadorul României în Italia, Dana Manuela Constantinescu, și Silvia Dumitrache, președintele Asociaţiei Femeilor românce din Italia – ADRI”.

Cani sublinia că propunerea a venit după mai multe întâlniri, inclusiv cu operatorii din domeniul asistenței sociale : “Vreau să subliniez disponibilitatea mea de a coopera pe deplin la toate nivelurile, de la nivel local la nivel național, deoarece calitatea vieții acestor lucrători și a familiilor lor pot fi îmbunătățite, ținând seama de valoarea socială ridicat de ajutoare interne externe, resursă din ce în ce mai esențială pentru familiile noastre, “, spunea parlamentarul Italian, citat de romeninitalia.com

Silvia Dumitrache apreciază că deputatul Cani a fost “extrem de eficient” în înființarea acestui grup, pentru că după ce ”s-a întors în Parlament şi-a invitat colegii să adere la acest grup, foarte important pentru noi. Suntem comunitatea cea mai numeroasă din Italia şi nu avem niciun reprezentant în Parlamentul Italian. Comunitatea italiană din România are, iar noi trebuie să fim la rândul nostru  reprezentaţi ”. @Timp romanesc 

Un commento su ““Grupul de prietenie cu România din Parlamentul italian este foarte important. Italia nu pune beţe în roate, ci ne susţine!” @Timp romanesc

 1. negrea
  7 aprile 2015

  Buna ziua,
  Se tot vorbeste de viata romancelor, ca badante in Italia. Se vorbeste, se vorbeste si as putea repeta asta la nesfarsit si……….ar suna ca muzica de pe un disc sau un cd stricat, asa cum imi suna si aceasta vorbaraie fara niciun rezultat bun pentru aceste badante. Spun asta pentru ca tot continua sa vina romance care incep viata de badanta sperand ca o sa le fie mai bine lor si famiilor lor. Si acest mai bine se lasa asteptat………..
  O sa mi se spuna ca exista multe lucruri bune care s-au facut pentru ele, printre care e si un Contract de Munca. Si eu vreau sa intreb: ce se poate face cu acest contract??????????? Sunt atatea aspecte care nu sunt controlabile in acest contract incat as putea sa spun ca e aproape inutil ca exista.
  Te duci badanta pentru batran si constati ca esti, de fapt, pentru…..toata familia!!!!!!!!!!
  O badanta

Rispondi

Effettua il login con uno di questi metodi per inviare il tuo commento:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: