Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

“Acasa, dar singur” – duminica 22 septembrie 2013, ora 16:00, @Cascina Cuccagna – un film despre viata romancelor plecate la munca in strainatate si despre familiile lor ramase in tara-mama

În spatele cuvântului “român” se ascund milioane de povesti: un trecut dramatic reprezentat de o dictatură, un prezent in fuga a milioane de cetățeni care au emigrat în căutarea unui viitor mai bun și tot atatia “orfani albi” – copiii rămași singuri acasă.
locandina home alone
Documentarul “Acasa, dar singur” – care va fi difuzat duminică, 22/09.2013, 16:00, la Cascina Cuccagna/Milano – prezintă situatii reale legate de acest fenomen social raspandit in România la scară națională. Un prilej pentru a intelege mai bine consecintele care se rasfrang asupra intregii societati si o invitatie de a nu ramane indiferenti la noi acasa doar in compania propriilor noastre prejudecati.

Cu aceasta ocazie, Sorin Manu (producător al filmului), Ingrid Beatrice Coman (autor al cărții “Satul fara mamici”) și Daniela Draghici (Advocacy Officer Biblionet/IREX Fundatia Ro) vor interveni în directa Skype pe problematici legate de consecințele migrației economice. Silvia Dumitrache (Președinte al ADRI – Asociația Femeilor Romane din Italia), moderator al reuniunii, va prezenta proiectul “Te iubeste mama!” (lansat în urmă cu mai mult de doi ani inspirat de acest film documentar). Proiectul reprezinta un sprijin concret oferit mamelor/parintilor si copiilor, o inițiativă de sprijin a rolului parental si a coeziunii familiale la distanta, prin restabilirea dialogului dintre părinți și copii cu suportul tehnologiei si furnizarea de servicii de videoconferințe gratuite pentru românii (mai ales femei) din Italia – http://www.teiubestemama.it Interventia Chiarei Saraceno (psiholog, Centrul pentru cetățenii și familiile migranților al Asociatiei Soleterre) este legata de experienta legata de actiunile de suport oferite parintilor si copiilor din familii salvadoriene și din Ucraina care traiesc in Italia cu copii și rude în țările lor de origine.

Initiativa, promovata de Asociatia Femeilor Romane din Italia – ADRI, in colaborare cu

Consortiul Cantiere Cuccagna, se bucura de patronajul Consulatului General al Romaniei, de cel al Primariei orasului Milano.

Eveniment sustinut de: Associazione Soleterre Onlus, Forum Milano Città Mondo: Centro Socio Culturale Antonio Raimondi; I-DEA futura; Movimento C ittadini nel mondo ; Associazione Sociale della Comunità Etiopica in Lombardia; Associazione Equagruppo Eventi e Comunicazione, Green Geek.

Pentru informatii: adri_milano@live.it

http://www.teiubestemama.ithttp://www.cuccagna.org

http://www.facebook.com/Proiectul-Te-iubeste-mama

http://www.facebook.com/CascinaCuccagna

Rispondi

Effettua il login con uno di questi metodi per inviare il tuo commento:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: