Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

România mai aproape de tine!

Se spune că dorul este cea mai grea boală din toate cîte există, boală careia odată depistată nu i se mai poate găsi antidotul, iar medicii devin neputincioși și înțeleg că nu chiar totul pe lumea aceasta poate fi supus bisturiului, cum ar fi dorul, bunăoara. Dorul însă, poate fi alinat, suferința poate fi redusă și imaginar, România poate fi adusă mai aproape de fiecare dintre noi.
994195_373913402730659_1459224057_n
,,Cu dor de casă”, așa a fost intitulat primul program artistic susținut departe de ținuturile românești, tocmai în Como, Italia, de către binecunoscuta jurnalistă din Chișinău, Irina Staver, și cantautorul din București, Octavian Mîndruță. Acest spectacol de suflet, organizat de către Asociația social-culturală ,, Burebista” din Como în colaborare cu Associazione delle Done Romene în Italia-ADRI, la data de 14 iulie, 2013, a adunat un public numeros, oameni ce poartă România și Basarabia (aceeași Românie) în suflete, oameni care au părăsit trupește locul de baștină, dar nu și sufletește, oameni care au lăcrimat, au dansat și s-au bucurat de spectacolul daruit de noi. Le-am oferit emoții frumoase prin muzică modernă, poezie și folclor, un program artistic complex (folk, populară, muzică uşoară, canţonete, romanţe), circa 40 de melodii ca stil și genuri diferite.
Programul a cuprins şi un recital de poezii din recentul volum publicat de Irina Staver, între care “Crucea Alb㔺i “Părinţilor mei” sub acordurile de chitară ale interpretului şi compozitorului Octavian Mândruţa. Ne-am regăsit, ne-am bucurat împreună și am trăit într-o Românie frumoasă în care sentimentul de frăție se extinde la limita infinitului. Am înteles ca suntem așteptați, iubiți și necesari, drept dovadă fiind invitați pentru a doua oară, de această dată în Milano la spectacolul ,,Împreuna de Crăciun”.
Împreuna, prin colinde minunate, cîntece și versuri, vom aduce România mai aproape de voi! Vă așteptăm cu drag!

Irina STAVER

P.S: Călătoria noastră nu s-a încheiat aici însă. Năzuința, curiozitatea și dorința de a face fericiți pe cît mai mulți semeni ne-a condus și în San Remo. Paradisiacă-i frumusețea acestui loc și infinită ne-a fost bucuria și încantarea când am cucerit nu doar inimi de români, ci și de italieni în cadrul unei petreceri de zile mari ținute chiar în inima orasului San Remo, urmând, la dorința unora să mai ajungem și acolo în această toamnă cu un nou program artistic.
Începuturile sunt și ele diferite. Uneori ele corespund așteptărilor noastre, alteori cunoaștem o mare dezamăgire, se mai întâmplă să depaseasca chiar asteptarile. Cazul nostru a fost cu certitudine unul fericit. Mai mult decât se poate exprima în cuvinte. A fost de neuitat și poate cum doar în povești mai poate exista. A fost o lansare cu elan de care suntem mîndri, împreună cu voi, împreună cu cei care cunoașteți mai bine decât oricine ce înseamnă dorul de casă.
1005291_4524949660449_1860931920_n
Iar noi, Irina Staver și Octavian Mîndruță, vă promitem că surprizele plăcute din partea noastră nu se încheie aici, urmând să continuăm șirul spectacolelor în toată Europa și în diaspora romaneasca din lumea larga.

Reacții, comentarii, cuvinte sincere din partea unora, prezenți la spectacolul nostru:
“Azi, din nou e zi cu soare/E duminica, e sarbatoare./Ne-au venit in ospetie/Doi oameni de omenie/De la vatra noastra buna/Vorbe dulci ca sa ne spuna/Si sa cinte cu mult drag/cintece pe-al nostu plac!” Galina Cojocaru.

,,O petrecere minunată într-o companie la fel de minunatăMarcela Lungu

,,Cu mulțumiri și cu speranța că vom fi și mai mulți “Împreună de Crăciun”! Silvia Dumitrache.

Vă iubim, vă mulțumim, vă ducem dorul…

24425_4525050862979_1910768527_n

Fonte: Irina Staver Facebook: https://www.facebook.com/irina.staver.3
Gaerie foto: https://www.facebook.com/irina.staver.3/media_set?set=a.4524911459494.1073741826.1792122656&type=3
http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/asociatii–ambasade/9991-impresii-de-la-evenimentul-romania-mai-aproape-de-tine-organizat-in-localitatea-como-din-italia.html;
http://news4diaspora.com/2013/07/23/romania-mai-aproape-de-tine/

Annunci

Rispondi

Effettua il login con uno di questi metodi per inviare il tuo commento:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...