Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

“Rumeni a Siena e amici” se alatura A.D.R.I. in Proiectul “Te iubeste mama!”

Spicuim din Scrisoarea de intentie:
309807_185819564834719_224592430_n
“Asociaţia s-a născut din dorinţa de a deveni un punct de referinţă pentru comunitatea românească din zonă, dar şi pentru instituţiile, autorităţile italiene şi alte organisme şi organizaţii locale.
Ne implicăm la toate nivelele pentru a îmbunătăţii procesul de adaptare şi de integrare a românilor în realitatea italiană, acordam consultanţă fiscală, juridică şi administrativă, oferim sprijin în cazurile de gravă dificultate economico-socială.
La nivel instituţional, în Provincia di Siena s-au desfăşurat manifestări pentru şi cu participarea asociaţiilor de străini, iar asociaţia noastră a fost prezentă şi a colaborat la organizarea acestor evenimente facând parte din Comitetul Organizator împreună cu autorităţile locale.
31467_416038598479480_1593337892_n
La nivel local, atât personal prin raporturile de serviciu, cât şi ca asociaţie avem contacte şi colaborări cu administraţia publică (Primărie şi Provincia), cu sindicate (în special CGIL), cu Procuratura, pentru asistarea nativilor de limbă română în materie de traduceri documente şi simultanee, cu Biroul Migrantes al Bisericii Catolice şi cu multe asociaţii care operează în domeniul social. Facem parte din Grupul organizat la nivel de Provincie denumit “Tavolo delle politiche migratorie” împreună cu alte asociaţii de străini, asociaţii de voluntariat italiane şi cu reprezentanţi ale autorităţilor locale.
556235_416038175146189_111550035_n
Am făcut acest lung “bilet de vizită” pentru că dorim să ne cunoaşteţi şi să luaţi în considerare dorinţa noastră de a deveni partenerii A.D.R.I. în cadrul proiectului “Te iubeşte mama”.
Entuziasmul cu care îmbrăţişez acest proiect, dincolo de evidenta lui utilitate, provine şi din motive “personale” . Vă pot spune ca dorinţa şi necesitatea de a comunica cu propria familie prin skype, yahoo messenger sau alte software care permit nu doar contactul voce, dar şi posibilitatea de a vedea persoanele dragi sunt simţite atât de către copiii rămaşi în Romania, cât şi de părinţii şi bunicii rămaşi in ţară! Mama mea, la 70 de ani, şi-a exprimat clar dorinţa de a-şi cumpăra un computer ca să ne poată şi vedea, nu doar auzi la telefon. Şi i-am luat pc şi in câteva “lecţii” a învăţat să folosească skype în modalitatea video conversaţie. Prima oară când a reuşit singură să intre pe skype şi să vorbească cu noi era foarte fericită! La fel şi tata, care, atunci când vorbeam la telefon, rămânea de multe ori exclus din conversaţie…. Acum , cum aude că suntem pe skype vine şi el să-şi vadă şi sa-şi audă fetele, iar dorul de suportă mai uşor atât pentru ei cât şi pentru noi!

Vă propunem încheierea unui acord de parteneriat între “Rumeni a Siena e amici” şi A.D.R.I. în cadrul proiectului “Te iubeşte mama” şi sperăm într-un răspuns pozitiv din partea Dv!”

Cu respect,

Denisa Grapă,
Preşedinte “Rumeni a Siena e amici”

Rispondi

Effettua il login con uno di questi metodi per inviare il tuo commento:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: