Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

Noi biblioteci in Proiectul “TE IUBEȘTE MAMA!” operative in Romania si Italia

Proiectul ”Te iubeşte mama!” este iniţiat de Asociaţia Femeilor Române din Italia (ADRI), se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Fundaţia IREX România şi beneficiază de patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, al Consulatului General al României la Milano şi de cel al Asociaţiei Bibliotecilor din Italia (ABI)

1. Biblioteca Gallaterese
e-mail: C.BiblioGallaratese@comune.milano.it
ID Skype: bibliotecagallaratese

2. Biblioteca Baggio
e-mail: C.BiblioBaggio@comune.milano.it
ID Skype: bibliotecabaggio

3. Biblioteca Crescenzago
e-mail: C.BiblioCrescenzago@comune.milano.it
ID Skype: bibliotecacrescenzago

4. Biblioteca Fracristoforo
e-mail: C.BiblioFraCristoforo@comune.milano.it
ID Skype: bibliotecafracristoforo

citeste mai mult…

http://www.anbpr.org.ro/index.php/te-iubeste-mama/126-te-iubeste-mama/494-proiectul-te-iubete-mama-componenta-biblioteci-publice-.html

Proiectul „Te iubeşte mama!” – Componenta Biblioteci Publice

1. Informaţii generale despre proiect
Proiectul ”Te iubeşte mama!” este iniţiat de Asociaţia Femeilor Române din Italia (ADRI), se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi Fundaţia IREX România şi beneficiază de patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, al Consulatului General al României la Milano şi de cel al Asociaţiei Bibliotecilor din Italia (ABI).
Iniţiatorul şi coordonatorul general al proiectului este doamna SILVIA DUMITRACHE, preşedinte al Asociaţiei Femeilor Române din Italia (ADRI).
Proiectului „Te iubeşte mama!” vine în sprijinul copiilor care trăiesc în România fără unul sau fără ambii părinţi, plecaţi la muncă în străinătate, pentru a le oferi fiilor un trai mai decent.
Scopul proiectului constă în facilitarea şi susţinerea comunicării audio-vizuale dintre mamele de origine română din oraşul Milano şi copiii acestora, ramaşi acasă, în România, în vederea diminuării situaţiilor de risc în care pot ajunge copiii, pe fondul plecării părinţilor la muncă, în străinătate.

2. Contextul proiectului
Mulţi români au plecat în ultimii ani să muncească şi continuă încă să plece în statele mai dezvoltate, în căutarea unui salariu decent. Aproape toţi si-au lăsat copiii acasă. A apărut astfel în România un fenomen fără precedent, constând într-o alterare brutală a relaţiei fundamentale dintre părinte şi copii, în faţa căruia societatea stă neputincioasă din cauza lipsei de soluţii. Fenomenul cunoscut sub numele de „orfanii migraţiei” afectează peste 350.000 de copii români. Plecarea părinţilor în străinătate le provoacă copiilor rămaşi acasă grave afecţiuni psiho – emoţionale, până la depresie şi sinucidere. Proiectul îşi propune să contribuie la reluarea legăturii dintre copil şi părintele aflat departe, punând la dispoziţia acestora, în mod gratuit, mijloacele de comunicare necesare.

Obiectiv general: Reducerea efectelor negative asupra sănătăţii psihice şi dezvoltării viitoare a copiilor cauzate de separarea lor de părinţi.
Obiectiv specific: Facilitarea reluării şi menţinerii legăturii dintre copii şi părinţii lor plecaţi din ţară prin intermediul convorbirilor periodice prin Skype, realizate în bibliotecile participante.

3. Parteneriate pentru susţinerea proiectului
În urma identificării unor obiective comune, Asociaţia Femeilor Române din Italia (ADRI), Fundația IREX România şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) au convenit să-şi acorde sprijin şi să-şi unească eforturile organizaţionale în acţiuni comune, aşa cum au fost ele stipulate prin Protocolul de Colaborare semnat în data de 26 octombrie 2011.
A.D.R.I. Onlus Italia – Asociaţia Femeilor Române din Italia (Associazione delle Donne Romene in Italia – A.D.R.I. Onlus) este o Asociaţie socio-culturală care susţine integrarea româncelor, dar şi a comunităţii româneşti în realitatea italiană, cu dorinţa expresă de a păstra şi menţine legăturile cu ţara de origine.
Fundaţia IREX – organizaţie internaţională non profit care prin parteneriate şi programe inovatoare promovează schimbarea pozitivă de durată la nivel global – http://www.irex.org/. Înfiinţată în 1968, IREX are birouri în peste 50 de ţări;
ANBPR – Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România este cea mai reprezentativă organizaţie profesională a bibliotecarilor şi bibliotecilor publice din România, cu peste 3500 de membri activi, organizaţi în 41 de filiale judeţene. Cu o tradiţie de peste 20 de ani, ANBPR promovează un sistem de biblioteci publice active la nivel comunitar, cu personal calificat, echipamente şi servicii moderne de bibliotecă, adaptate nevoilor actuale ale utilizatorilor.
Împreună cu IREX România, în cadrul Programului Biblionet – Lumea în biblioteca mea, parte a iniţiativei internaţionale Global Libraries, ANBPR facilitează, prin bibliotecile membre, accesul cetăţenilor la informaţie şi la mijloace tehnice moderne, fiind astfel un pilon important în consolidarea societăţii informaţionale din România.

Pentru derularea proiectului în faza de pilot, pe Componenta Biblioteci Publice, ANBPR a încheiat Acorduri de parteneriat cu cinci biblioteci judeţene din zonele intens afectate de migraţia populaţiei în străinătate. Aceste biblioteci vor avea calitatea de coordonatori judeţeni pentru bibliotecile publice din judeţele respective:

1.Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” Dolj
Coordonator judeţean: NICOLETA TRAŞCĂ, Bibliotecar metodist, Coordonator Biblionet;
Adresa bibliotecii: Str. Mihail Kogălniceanu, nr.9, Cod poştal 200390, Craiova, Judeţul Dolj;
e-mail : bib@aman.ro
ID Skype: biblioteca.dolj

2. Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”Gorj
Coordonator judeţean: CONSTANTIN MITUCĂ, Bibliotecar metodist, Coordonator Biblionet;
Adresa bibliotecii: Calea Eroilor, nr. 23, Cod poştal 210135, Târgu-Jiu, Judeţul Gorj;
e-mail : bibliotell@yahoo.com; biblioteca.tgjiucopii@yahoo.com
Tel.: +40253-214904;
ID Skype: bibliotell.gj

3. Biblioteca Judeţeană “G.T. Kirileanu” Neamţ
Coordonator judeţean: MIHAELA MEREUŢĂ, Şef serviciu;
Adresa bibliotecii: B-dul Republicii, Nr. 15, Piatra Neamţ, Cod poştal: 610005, Piatra Neamţ, Judeţul Neamţ;
Tel./Fax : +40233 210379
e-mail: bib_gtk_neamt@yahoo.com
ID Skype: euro_cic

4. Biblioteca Judeţeană Satu Mare
Coordonatori judeţeni: ANGELA CÎMPIAN, Şef serviciu, Coordonator Biblionet;
CONSTANTINESCU RALUCA, Coordonator Biblionet;
Adresa bibliotecii: Str. Decebal, Nr. 2, Cod poştal: 440006, Satu Mare, Judeţul Satu Mare;
Tel. : +40261 711199
e-mail: bibliotecasatumare@yahoo.com
ID Skype: biblioteca.satumare

5. Biblioteca Judeţeană “I.G. Sbiera” Suceava
Coordonator judeţean: ELENA LICA, Bibliotecar metodist, Coordonator Biblionet;
Adresa bibliotecii: Str.Mitropoliei, nr. 4, Cod poştal 720035, Suceava, Judeţul Suceava;
e-mail: bibliotecabucovinei@yahoo.com;
Tel./Fax: +40230 530798;
ID Skype: bibliotecabucovinei

http://www.anbpr.org.ro/index.php/te-iubeste-mama/126-te-iubeste-mama/494-proiectul-te-iubete-mama-componenta-biblioteci-publice-.html

http://www.causes.com/causes/561490-te-iubeste-mama/actions/1692967

IMPORTANT: Conventia cu Primaria Milano/Sectia Biblioteci, prin care a fost aprobata implementarea proiectului “Te iubeste mama!”, s-a derulat pe baza de voluntariat 100%, fara finantare, pe perioada 2011-2012.

Un commento su “Noi biblioteci in Proiectul “TE IUBEȘTE MAMA!” operative in Romania si Italia

  1. Pingback: Proiectul “Te iubeste mama!” in atentia mass-media romaneasca | news4diaspora

Rispondi

Effettua il login con uno di questi metodi per inviare il tuo commento:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...