Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

Copiii din Neamț pot vorbi la biblioteca județeană cu mamele aflate în Italia

La biblioteca „G. T. Kirileanu” se derulează un proiect menit să faciliteze comunicarea audio-video, prin Skype, între copiii rămaşi în ţară şi părinţii aflaţi la muncă în Italia.

Proiectul intitulat „Te iubeşte mama !” este dedicat sprijinirii mamelor plecate la muncă în Milano (Italia) şi a copiilor rămaşi acasă, în România. Acest proiect este desfășurat de Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi alături de bibliotecile judeţene din Dolj, Gorj şi Satu-Mare.

Printr-o colaborare cu bibliotecile publice din cartierele milaneze Baggio, Crescenzago, Fra Cristoforo şi Gallaratese, unde, conform analizelor efectuate, locuiesc mulţi români, proiectul îşi propune să faciliteze comunicarea audio-video (prin Skype) între copiii rămaşi în ţară şi părinţii aflaţi la muncă în Italia.

„De asemenea, proiectul îşi mai propune dezvoltarea unui website (www.teiubestemama.ro), realizarea de parteneriate cu reţeaua de biblioteci din Italia, ca puncte de comunicare şi sprijin la nivel instituţional, precum şi acordarea de suport psihologic copiilor şi părinţilor aflaţi în situaţii de risc, pe fondul separării familiei”, se arată într-un comunicat al Bibliotecii GT Kirileanu.

Cei care vor să beneficieze de facilităţile oferite prin acest proiect se pot înscrie gratuit la Biblioteca Judeţeană, până pe data de 25 iulie, în cadrul Centrului de Informare Comunitară.

Florin Jbanca

http://www.adevarul.ro/locale/piatra_neamt/Piatra_Neamt-Neamt-_Adevarul-stiri_din_Neamt-biblioteca_GT_Kirileanu-copii-mame-munca-Italia_0_739126116.html

Rispondi

Effettua il login con uno di questi metodi per inviare il tuo commento:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: