Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

Associazione Donne Romene in Italia – A.D.R.I.

Intalnire reprezentanti ULRI cu doamna ministru Ecaterina Andronescu

Miercuri, 22 august 2012, a fost organizată o întâlnire a reprezentantului Partidului Național Liberal în Italia, Robert Florin Araveicei – președinte URLI – și a reprezentantului PNL în zona Marcellina – Avram Ioniță cu doamna Ministru Ecaterina Andronescu.

În cadrul acestei întâlniri s-au discutat problemele românilor din străinătate, în special a celor din Italia, referitoare la condițiile de școlarizare a copiilor lor. Astfel, au fost abordate problem privind școlile românești din Italia, modalități de promovare a copiilor talentați și a celor care obțin premii în cadrul olimpiadelor internaționale.

Un alt punct important al întâlnirii a fost promisiunea doamnei Ministru de a acorda ajutor în completarea bibliotecilor italiene cu cărți de beletristrică românești pentru a crea un program special pentru cetățenii români interesați. Acest program va apărea sub forma unui „colț de carte românească” în anumite biblioteci. Se vizează și coroborarea acestui program cu un alt program inițiat de români din Italia care se numește “Te iubește mama!”(al cărui inițiator și coordonator este doamna Silvia Dumitrache) care este dedicat mamelor care s-au sacrificat lăsându-și copiii și familia în România pentru a merge la lucru în Italia.

Doamna Ministru a promis că, în limita disponibilității programului, va fi prezentă la lansarea acestui program pe care reprezentații Partidului Național Liberal îl vor susține cu toate puterile.

Doamna Ministru s-a arătat preocupată de faptul că guvernarea trecută nu a implementat un nivel de educatie ridicat și a dat asigurări că se va ocupa de această problemă cât mai curând posibil.

http://diaspora.pnl.ro/stiri/intalnire-reprezentan-i-ulri-cu-doamna-ministru-ecaterina-andronescu

Un commento su “Intalnire reprezentanti ULRI cu doamna ministru Ecaterina Andronescu

  1. A.D.R.I.
    4 settembre 2012

Rispondi

Effettua il login con uno di questi metodi per inviare il tuo commento:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: